Zie jij ook door de bomen het bos niet meer….?

26 november 2020

Aan het einde van het jaar is iedereen heel druk. Er moet nog van alles worden afgerond, met allerlei mensen worden gepraat, afgestemd, de virtuele decemberborrels ingepland.…kortom voor je het weet verzand je in de hectiek van de dag en mis je de grote lijnen in je werk. Herkenbaar? Mij helpt het dan om even stil te staan en helemaal uit te zoomen, om van een afstand te kijken naar de situatie en me weer bewust te zijn van wat er al is bereikt en welke mogelijkheden er nog zijn.

In dit seizoen is het goed om (figuurlijk) eens te oefenen of jij door de bomen het bos nog ziet…’te bekijken of sommige bomen nog mest nodig hebben, of gesnoeid, gekapt of verplant moeten worden. Soms is het bos zo dicht dat het licht niet meer op de bodem schijnt. Dan zal er ruimte moeten worden gemaakt zodat het bos zich weer verder kan ontwikkelen’.

Er is trouwens geen betere plek om eens stil te staan en hierover na te denken, dan in …. het bos! En heb je hier graag eens een sparringpartner bij…ik loop graag met je mee.

Alle blogs