Connie in haar element

I don’t want to color inside the lines, I would like to paint my own picture’

Met deze quote kondig ik in 2017 mijn ontslag aan. Ik stap uit managementteam functie en neem een paar maanden vrij. Voor mij is de grootste vrijheid namelijk als ik niet weet wat mijn volgende stap is.

Een buitenkind

Als kind groei ik op tussen het groen. Mijn ouders hebben een tuinbouwbedrijf in het Westland en we wonen lekker achteraf op een doodlopend laantje buiten het dorp. We hebben alle vrijheid en ik herinner me dat we tot het donker buitenspelen. Ons huis is een zoete inval en mijn moeder zorgt ervoor dat iedereen welkom is om een hapje mee te eten. Ik start al jong met het opkweken van plantjes, die ik dan verkoop. Ik zie altijd en overal commerciële mogelijkheden. Het nuchtere, down to earth perspectief krijg ik met de paplepel ingegoten.

Ik wil graag een groenere en gezondere aarde doorgeven aan onze kinderen

Connie

Fascinatie voor monumenten

Tijdens mijn studietijd ontstaat mijn fascinatie voor oude statige huizen en monumenten. Ik heb het geluk in verschillende steden te wonen in prachtige oude panden. Voor mijn werk woon ik nog een paar jaar in Amerika, maar ik voel heel duidelijk dat mijn roots liggen in Nederland.

Als ik in 2005 Maarten ontmoet brengt onze liefde voor het buitenleven ons eind 2008 tot de koop van ons droomhuis in het buurtschap Klein Dongen: een historische boerderij met mogelijkheden.

Denken in mogelijkheden

Toch duurt het nog een aantal jaar voordat we aan verbouwen toe zijn. We hebben het geluk 2 mooie dochters te krijgen en er komt een geweldige vaste baan op mijn pad. Toch blijkt het niet mijn pad te zijn om eindverantwoordelijk te worden voor een groot bedrijf. Meer en meer komt mijn wens bovendrijven om onze historische plek te delen als inspiratiebron voor zakelijke ontmoetingen. Met het avontuur van PLUK trainingslocatie ben ik weer helemaal in mijn element. Ik kan weer denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen binnen een groot systeem.

Spiegel van de natuur

Zelf ervaar ik elk seizoen de groei- en ontwikkelingscyclus in onze eigen tuin en boomgaard als iets magisch, waardoor ik de natuur als een spiegel voor organisatievraagstukken ben gaan zien. Ik zie parallellen rondom thema’s als samenwerking, talentontwikkeling, en oplossen van strategische dilemma’s. Mijn jarenlange werkervaring als consultant bij verschillende bedrijven stelt mij in staat om bij te dragen aan de inhoud of de vorm van een teamdag, zodat onze gasten zich kunnen concentreren op het behalen van het doel.

Ik vind het gaaf om in één van onze trainingsruimtes een inspirerende dag te bieden aan teams en organisaties. Samen sparren, brainstormen en nieuwe plannen laten ontkiemen. Zodat ze aan het eind van de dag met de mentale oogst naar huis kunnen gaan.

Lees mijn blogs