Even doorakkeren in Dongen?

Even doorakkeren in Dongen?

19 maart 2021

Prachtig vind ik het als de omliggende akkers weer gereed worden gemaakt in de lente. In deze tijd van het jaar is er buiten om ons heen een enorme bedrijvigheid. Het drukt mij wel eens met mijn neus op de feiten dat ik echt te veel binnen zit. Tractoren rijden af en aan. Bodembedekkers van de winter worden opgeruimd, er wordt geploegd en gezaaid. De belofte van een nieuwe oogst in strakke rijtjes op de bruine akkers. Netjes geordend.

Wij zijn benieuwd of we dit jaar omringd zullen gaan worden door velden vol frisse spinazieblaadjes, mooie aardappelknollen of hoge dichte hagen van maïs. De planning van vruchtwisseling is essentieel voor een goede opbrengst en het voorkomen van bodemziekten, waardoor steeds verschillende gewassen worden geteeld.
Van ’s ochtends vroeg tot s’ avonds laat ploegt de boer voort. Doorzetters zijn het, in regen en wind, geen tijd te verspillen. Focus op wat gedaan moet worden. Een ge-oliede machine, met in het achterhoofd de oogst die later dit jaar zal worden binnengehaald.

Samen sparren op een inspirerende locatie

Vanachter mijn bureau kijk ik uit mijn raam en het uitzicht maakt me soms een beetje jaloers op de boer. Momenteel werk ik aan een aantal projecten in een groot internationaal bedrijf. We hebben veel interne meetings en overleg. Maar maak ik daarmee echt het verschil voor de klant? De echte impact en focus verdwijnt zo gemakkelijk naar de achtergrond. En het online werken maakt het op dit moment ook niet makkelijk. Als de maatregelen het toelaten is het tijd voor een gezamenlijke teamsessie, om te bespreken waar we de focus op gaan leggen.

Wat wil jij gaan oogsten?

Er gaat in veel bedrijven nogal wat tijd verloren aan de vorm, in plaats van de inhoud en het gewenste resultaat. Ik geloof dat focus op de essentie in veel bedrijven op de achtergrond is geraakt. En dat gaat ten koste van de opbrengst. Dit bedrijf zou wel eens baat kunnen hebben bij een teamsessie om met elkaar te bespreken naar welke oogst men streeft, hoe daar naartoe gewerkt kan worden en welk plan en wat voor acties hiervoor nodig zijn.

Heb jij hier ook ervaring mee? Tijd voor een teamsessie!

Doorakkeren op een externe trainingslocatie Dongen

Kom, zodra het weer kan, met je team je plannen eens ‘doorakkeren’ op een externe trainingslocatie in Dongen. De spiegel van de natuur en de omliggende akkers zetten je aan tot reflectie. Hebben jullie de juiste focus? Hoe brengen jullie dat in de praktijk? En waarmee maken jullie het echte verschil? Vind de antwoorden samen in een externe, inspirerende omgeving omgeven door natuur!.

Alle blogs