Da’s een toffe peer!

20 september 2020

Ik ben altijd blij als teamleden deze opmerking maken over een collega. Fijn als een team in een flow zit, toewerkt naar gezamenlijke doelen en met respect voor elkaar goede discussies voert. En als het even niet zo lekker loopt, elkaar (ongevraagd) feedback geeft, en aangeeft wat ze van elkaar nodig hebben. Verwachtingen uitspreekt. Dat de setting hierbij van belang is, spreekt voor zich.

Uit eigen ervaring weet ik dat een off-site meeting hiervoor goed werkt. In alle rust de tijd nemen om te herijken met je team. Juist nu, nu veel teams online met elkaar vergaderen, blijft het belangrijk om elkaar in levende lijve te zien, en tegen elkaar te zeggen wat gezegd moet worden, en te vieren wat gevierd moet worden, want …. ‘ 1 rotte peer in de mand, maakt de hele mand tot schand’ .

PLUK trainingslocatie is zo’n fijne plek in het groen, biedt rust en privacy, en met mooi weer kan ook gedeeltelijk buiten worden gewerkt, tussen de oude bomen van de historische fruitboomgaard, waar nu volop wordt geoogst

(Ps…ik heb een leuke werkvorm om interactief mee aan de slag te gaan, met échte peren…toffe peren & rotte peren… nieuwsgierig/of een facilitator nodig?)

Alle blogs