Doe mee met de Lichthuis – de TussenRuimte – Interactieve sessies. De TussenRuimte is een meeting waarin we de actuele vragen omdraaien, van alle kanten bekijken, niets uit de weg gaan en vooral willen begrijpen hoe we nu door oude systemen los te laten kunnen leren hoe we leven en werk kunnen verbeelden in een wereld waar we naar verlangen.

Facilitators:
Ron van Es – Oprichter School for Purpose Leadership, oprichter LichtHuis
Rolf Koops – planoloog en planner van de LichtHuis events

Op de themadagen verwelkomen we jou, samen met bijzondere sprekers die ons nieuwe inzichten geven hoe we een nieuwe wereld kunnen verbeelden. Op zoek naar antwoorden die spelen in deze tijden van transitie. Samen met de sprekers en met jou gaat Ron op zoek naar handelingsperspectief om in de huidige tussenruimte echte oplossingen te bedenken voor een volgende fase, de toekomst die we met elkaar verbeelden.

Bekijk hieronder de thema’s en meld jezelf aan!

Meld je nu gelijk aan door je gegevens in te vullen!

*verplicht veld

"*" geeft vereiste velden aan

Data*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Thema Arbeidsmarkt: ‘Werk is geen werk meer’

Als er iets aan het schuiven is, is het wel de arbeidsmarkt. Niet alleen komen we mensen tekort, de mensen die er zijn hebben een heel ander idee van werk. Niet geld drijft hen, maar de zin van werk. Waar draagt het aan bij? Wie ben ik in mijn werk? Wie is mijn eigenlijke werkgever.

Zo zullen jongeren die de arbeidsmarkt instromen niet snel aansluiting vinden bij een bedrijf dat schade brengt aan de planeet. Zullen veel mensen de overstap willen maken naar een organisatie die ook gaat voor hun welzijn. Zullen bedrijven er niet aan ontkomen dat hun ethisch handelen meegewogen wordt als mensen solliciteren.

In het event dat we organiseren willen we ons beginnen te focussen (en te verbeelden) op een werkomgeving waarin aspecten als zingeving, purpose, ethiek, etc. centraal staat. Wat betekenen deze termen dan voor een andere toekomst in de arbeidsmarkt en hoe gaat het helpen om de juiste mensen aan te verbinden?

Doelgroep: managers, HR professionals
Datum: 5 juli (10.00-13.00 + lunch) – evenement heeft reeds plaatsgevonden
Locatie: PLUK trainingslocatie.
Kosten: 59,-

 

Thema Zorg: Laten we het over zorg hebben

Hoeveel gesprekken hebben we gevoerd over de zorg? Onze zorg voor elkaar, de zorg die we hebben gecreëerd, de zorg voor de zorg? We zouden misschien wel terug willen, naar andere tijden, maar dat kan natuurlijk niet. We kunnen niet terug, en tegelijk lijken we vast te zitten in een systeem. Een systeem dat niet meer meebeweegt. Hoe nu verder?

In deze sessie willen we vanuit die ruimte samen dieper nadenken, verbeelden en eerlijk benoemen wat ons aan het hart gaat in de zorg. Verbeelden van wat mogelijk is. Inzien wat we moeten loslaten om daar dan te komen. Want het is tijd om als professionals daar de moedige stappen in te gaan nemen.

Check voor meer achtergrondinfo

Voor genodigden via Ron van Es en Désirée Bierlaagh
Datum: 28 september (10.00 – 13.00 uur + lunch).
Locatie: PLUK trainingslocatie.
Kosten: 59,-